Programmaplan

Programma Duurzaamheid

De coronacrisis leidt voor het programma Duurzaamheid niet tot grote vertragingen of grote risico’s.
We zien de volgende ontwikkelingen:

  • Door de huidige omstandigheden, als gevolg van het corona-virus, kan het verduurzamen van gebouwen, het plaatsen van zonnepanelen en de aanschaf van elektrische auto’s bij (met name) bedrijven een iets lagere prioriteit krijgen.
  • Fabrikanten krijgen steeds meer productie problemen door een tekort aan materialen. Hierdoor lopen de levertijden van veel elektrische auto's op en worden producten duurder.
  • Mensen werken veel thuis. Ook na corona zal er meer vanuit huis gewerkt worden dan voor maart 2020, dit wordt ook wel hybride werken genoemd. Hierdoor vinden minder reisbewegingen plaats en is er minder kantoorruimte nodig. Online participatie raakt ook steeds meer ingeburgerd en zal in de toekomst meer ingezet worden. Dit kan een mooie manier zijn om mensen te bereiken die niet naar informatieavonden komen.
  • Het herstel vanuit de corona crisis moet een duurzaam herstel zijn, zo vinden ook de Europese Commissie en onze Rijksoverheid. De combinatie van woningbouw, verduurzaming en stadsontwikkeling kan hier een grote bijdrage aan leveren. Deze drie aspecten kunnen dan ook niet los van elkaar worden gezien, maar kunnen elkaar juist versterken en bijdragen aan de leefbaarheid in onze stad. De duurzame ambities uit de Omgevingsvisie moeten we vasthouden.
  • Het beschikbaar stellen van voldoende financiële middelen door het Rijk voor de uitvoering van het Klimaatakkoord is essentieel.
Deze pagina is gebouwd op 12/01/2021 10:55:53 met de export van 12/01/2021 10:44:57