Paragrafen

Bedrijfsvoering

Werkplekconcept 2.0 en aanpassing huisvesting
De coronamaatregelen hebben onze kijk op werken op kantoor veranderd. Veel collega’s willen ook na de maatregelen deels thuis en deels op kantoor blijven werken. Oftewel hybride werken.
Dat heeft gevolgen voor huisvesting, in het stadhuis en onze andere locaties.  Vanaf 1 september tot en met 31 december 2021 start de pilot Hybride werken, waarin we de ervaringen met het deels structureel thuiswerken en deels op kantoor werken gaan monitoren. De ervaringen uit deze pilot leiden tot een herijking van het werkplekconcept, gepland in januari 2022.

De herijking van het werkplekconcept betreft naar verwachting een drieledige aanpassing:

  • Fysiek: de aanpassing van de werkomgeving in het stadhuis en overige kantoorlocaties
  • Cultureel: het maken en toepassen van gezamenlijke afspraken over de werkwijze, cultuur en gedrag ten aanzien van digitaal (op afstand) werken
  • Arbeidsvoorwaardelijk: het opstellen van een thuiswerkregeling waarin richtlijnen zijn opgenomen over de (ICT-)middelen en eventuele thuiswerkvergoeding die medewerkers tot hun beschikking krijgen in het geval van structureel thuiswerken.

De fysieke aanpassing van de werkomgeving is afhankelijk van de uitkomsten van de pilot. Naar verwachting vergt dit aanpassingen van de huidige multifunctionele ruimten die niet binnen het reguliere huisvestingsbudget kunnen worden opgevangen. De investeringen voor een thuiswerkomgeving is afhankelijk van de uitkomst van de cao-onderhandelingen waarin dit een van de punten is. Naar verwachting zal eind 2021/begin 2022 hier meer duidelijkheid over komen. Voor het integrale thuiswerkbeleid en de aanpassingen van de huisvesting zal aan uw raad een voorstel worden voorgelegd, met daarbij mogelijk de aanvraag van een investeringskrediet

Centralisatie groenonderkomens
In 2019 heeft het college van B&W het besluit genomen om een onderzoek uit te voeren naar de centralisatie van de groenonderkomens. Een eerste verkennend haalbaarheidsonderzoek heeft plaatsgevonden. De resultaten uit het haalbaarheidsonderzoek zijn positief gebleken. De centralisatie wordt daarom uitgewerkt middels een gedetailleerde kostenraming en mogelijkheden voor huisvesting en investeringen. Bij de uitwerking wordt nadrukkelijk het organisatieontwikkeltraject binnen uitvoering fysiek betrokken waarbij optimalisatie van de bedrijfsvoeringsprocessen en de huisvesting integraal worden afgewogen. Eind 2021 worden de bevindingen ter besluitvorming aan uw raad voorgelegd. Hierin wordt tevens een doorkijk gegeven naar de activiteiten en voorbereidende werkzaamheden die in 2022 zullen plaatsvinden op het moment dat uw raad instemt met het voorstel voor centralisatie van de groenonderkomens.

Deze pagina is gebouwd op 12/01/2021 10:55:53 met de export van 12/01/2021 10:44:57